ΟΜΑΔΑ

Στέλιος Παπαθανασόπουλος

Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκδώσει πολλά επιστημονικά άρθρα και  βιβλία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ανάμεσά τους, Η δύναμη της τηλεόρασης (1997), European Television in the Digital Age (Polity, 2002), Πολιτική και ΜΜΕ: η περίπτωση της Νότιας Ευρώπης (Καστανιώτης, 2004), Η Τηλεόραση στον 21ο Αιώνα (Καστανιώτης, 2006), Communications Policy: theories and issues (με Ralph Negrine Palgrave, 2010), Media Perspectives for the 21st century (επιμ., Routledge, 2011), και European Media (με Ralph Negrine, Polity 2011).

Σόνια Χαϊμαντά

Η Σόνια Χαϊμαντά είναι δημοσιογράφος, διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων/Επικοινωνίας του ΙΑΒ Hellas και διδάσκουσα ΠΔ 407 στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα ασχολείται εδώ και 20 χρόνια με τη διαχείριση επικοινωνιακών κρίσεων, την Έρευνα και το Consulting. Έχει συνεργαστεί με πολλά μέσα ενημέρωσης {Editorial director στην εταιρεία ψηφιακών Μέσων DPG, του ομίλου Δ. Γιαννακόπουλου (CNN, Newsbomb κ.ά.), την Ημερησία, το Έθνος, τον Ελεύθερο Τύπο, τον Αθήνα 984, το Alter, την ΕΡΤ κ.λπ.}. Είναι επιστημονική υπεύθυνη των σεμιναρίων της ΕΣΗΕΑ για τα Ψηφιακά Μέσα. Σήμερα γράφει στο Ad Business και το advertising.gr. Βραβεύθηκε το 2016 με το Βραβείο Μπότση (Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες).

Αχιλλέας Καραδημητρίου

Κάτοχος Διδακτορικού στην Πολιτική & Οργάνωση της Τηλεόρασης από τοKaramitsos (2) Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (με Υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών). Στο ίδιο τμήμα έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές του σπουδές (Πτυχίο Επικοινωνίας και ΜΜΕ) και έχει ειδικευθεί στην τηλεόραση, κατέχοντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Master of Arts in Television Studies του University of Wales-Aberystwyth (με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης). Είναι επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκων στο μάθημα Συγκριτική Ανάλυση Επικοινωνιακών Συστημάτων (ως ακαδημαϊκός υπότροφος, εαρινό εξάμηνο 2018). Έχει επίσης διδάξει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης Κωστής Παλαμάς του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο (BA Media Production: Journalism, σε συνεργασία με το Queen Margaret University του Εδιμβούργου) καθώς και σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (στην ειδικότητα Δημοσιογραφίας: Συντακτών και Ρεπόρτερ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην οργάνωση και πολιτική του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου καθώς και στην εξέλιξη των νέων Μέσων επικοινωνίας.                      

Ηλιάνα Γιαννούλη

Δημοσιογράφος. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στο ίδιο τμήμα ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές με ειδίκευση τις Ευρωπαϊκές Επικοινωνίες. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην ΕΡΤ και στο ειδησεογραφικό site newstime.gr.