ΟΜΑΔΑ

Στέλιος Παπαθανασόπουλος

Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκδώσει πολλά επιστημονικά άρθρα και  βιβλία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ανάμεσά τους, Η δύναμη της τηλεόρασης (1997), European Television in the Digital Age (Polity, 2002), Πολιτική και ΜΜΕ: η περίπτωση της Νότιας Ευρώπης (Καστανιώτης, 2004), Η Τηλεόραση στον 21ο Αιώνα (Καστανιώτης, 2006), Communications Policy: theories and issues (με Ralph Negrine Palgrave, 2010), Media Perspectives for the 21st century (επιμ., Routledge, 2011), και European Media (με Ralph Negrine, Polity 2011).

Σόνια Χαϊμαντά

Η Σόνια Χαϊμαντά είναι δημοσιογράφος, διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων/Επικοινωνίας του ΙΑΒ Hellas και διδάσκουσα ΠΔ 407 στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα ασχολείται εδώ και 20 χρόνια με τη διαχείριση επικοινωνιακών κρίσεων, την Έρευνα και το Consulting. Έχει συνεργαστεί με πολλά μέσα ενημέρωσης {Editorial director στην εταιρεία ψηφιακών Μέσων DPG, του ομίλου Δ. Γιαννακόπουλου (CNN, Newsbomb κ.ά.), την Ημερησία, το Έθνος, τον Ελεύθερο Τύπο, τον Αθήνα 984, το Alter, την ΕΡΤ κ.λπ.}. Είναι επιστημονική υπεύθυνη των σεμιναρίων της ΕΣΗΕΑ για τα Ψηφιακά Μέσα. Σήμερα γράφει στο Ad Business και το advertising.gr. Βραβεύθηκε το 2016 με το Βραβείο Μπότση (Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες).

Ματθαίος Ματσαγκάνης

Αναπληρωτής Καθηγητής στο School of Communication and Information του Rutgers University στις Η.Π.Α. Το ερευνητικό του έργο αφορά στο ρόλο της επικοινωνίας ως παράγοντα δημιουργίας ανισοτήτων που επηρεάζουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων στις σύγχρονες πόλεις, αλλά και στην αντιμετώπιση αυτών των ανισοτήτων με παρεμβάσεις και εκστρατείες επικοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο, διερευνά το εάν, κατά πόσο, και κάτω από ποιες συνθήκες τα Μέσα Ενημέρωσης μπορούν να εξυπηρετήσουν στην ψηφιακή εποχή βασικές και κρίσιμες ανάγκες πληροφόρησης – συμπεριλαμβανομένων και των αναγκών που σχετίζονται με την υγεία – ευπαθών πληθυσμών, όπως εθνοτικές μειονότητες και μετανάστες. Έχει εκδώσει και συν-εκδώσει τέσσερα βιβλία, συμπεριλαμβανομένων των: Understanding Ethnic Media: Producers, Consumers, & Societies (με τις Vikki Katz και τη Sandra Ball-Rokeach – 2011, SAGE Publications), The Communication Ecology of 21st Century Urban Communities (Επιμέλεια με τους Yong-Chan Kim, Holley Wilkin και Joo-Young Jung – 2017, Peter Lang), Ethnic Media in the Digital Age (Επιμέλεια με τη Sherry Yu – 2018, Routledge). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε σειρά διεθνών επιστημονικών περιοδικών, όπως τα ακόλουθα: International Journal of Communication,  Journal of Health Communication, Communication Yearbook, Journal of Applied Communication Research, Human Communication Research και American Behavioral Scientist. To 2018 ως υπότροφος του αμερικανικού ιδρύματος Fulbright βρέθηκε στην Ελλάδα κι ως επισκέπτης καθηγητής στον Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. (E-mail: matthew.matsaganis@rutgers.edu)

Ηλίας Αθανασιάδης

Kάτοχος διδακτορικού στην Επικοινωνία από το τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Arts) στη Μαζική Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Leicester (Centre for Mass Communication Research) και είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και στο Νew York College-Empire State College, State University of New York (International programs: Greece, Lebanon). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα νέα μέσα επικοινωνίας και την ιδιωτικότητα, τη δεοντολογία στα μέσα επικοινωνίας και την πολιτική επικοινωνία. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας σε ευρωβουλευτές, βουλευτές, οργανισμούς καθώς και σε think tank. Eίναι υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αχιλλέας Καραδημητρίου

Κάτοχος Διδακτορικού στην Πολιτική & Οργάνωση της Τηλεόρασης από τοKaramitsos (2) Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (με Υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών). Στο ίδιο τμήμα έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές του σπουδές (Πτυχίο Επικοινωνίας και ΜΜΕ) και έχει ειδικευθεί στην τηλεόραση, κατέχοντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Master of Arts in Television Studies του University of Wales-Aberystwyth (με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης). Είναι επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκων στο μάθημα Συγκριτική Ανάλυση Επικοινωνιακών Συστημάτων (ως ακαδημαϊκός υπότροφος, εαρινό εξάμηνο 2018). Έχει επίσης διδάξει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης Κωστής Παλαμάς του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο (BA Media Production: Journalism, σε συνεργασία με το Queen Margaret University του Εδιμβούργου) καθώς και σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (στην ειδικότητα Δημοσιογραφίας: Συντακτών και Ρεπόρτερ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην οργάνωση και πολιτική του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου καθώς και στην εξέλιξη των νέων Μέσων επικοινωνίας.                      

Ηλιάνα Γιαννούλη

Δημοσιογράφος. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στο ίδιο τμήμα ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές με ειδίκευση τις Ευρωπαϊκές Επικοινωνίες. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην ΕΡΤ και στο ειδησεογραφικό site newstime.gr.

 

 

Μαρία Κωστάλα

MK - CopyH Μαρία Κωστάλα είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα καθώς και του Μεταπτυχιακού προγράμματος Πολιτική Επικοινωνία και Νέες Τεχνολογίες του ιδίου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στις αναπαραστάσεις κοινωνικών ζητημάτων στα μέσα ενημέρωσης, στην επικοινωνία της υγείας καθώς και στην πολιτική επικοινωνία. Έχει εργασθεί ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε γραφείο Τύπου Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ασχοληθεί εκτενώς με την υλοποίηση και εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) σε οργανισμούς με στόχο τη διασφάλιση της συνεχούς καταλληλότητας, αποτελεσματικότητας και βελτίωσης της λειτουργίας τους (ISO 9001:2008).

Ιωάννα Αρχοντάκη

Υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα το Λαϊκισμό στα μέσα ενημέρωσης. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ με ειδίκευση Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα, καθώς επίσης και στο Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ με κατεύθυνση Πολιτικής Επικοινωνίας. Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί για την παραγωγή διαδικτυακού περιεχομένου για ιστοσελίδες και διαδικτυακές πλατφόρμες.