ΡΕΚΟΡ TWEETS ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι αμερικανικές εκλογές του 2012 αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα στις μεγαλύτερες εφημερίδες ανά την υφήλιο, έγιναν κεντρικό θέμα στα δελτία ειδήσεων σχεδόν όλων των διεθνών και τοπικών δικτύων αλλά παράλληλα έγιναν και το πιο «τιτιβισμένο» πολιτικό γεγονός στο Twitter στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο επέλεξε εξάλλου και ο επανεκλεγείς πρόεδρος για να πει το πρώτο ευχαριστώ τους ψηφοφόρους του.
Κάθε λεπτό εμφανίζονταν στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης 2000 tweets με το hashtag #Ivoted, δηλαδή μόλις ψήφισα.
Την ημέρα των εκλογών αναρτήθηκαν 20 εκατομμύρια tweets από χρήστες που συζητούσαν σχετικά με τις εκλογές. Αυτό ανακοίνωσαν οι διαχειριστές της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης στις 05.30 το πρωί των εκλογών. Και πρόκειται για ρεκόρ στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μετά από το πρώτο debate μεταξύ των δύο μονομάχων τα tweets άγγιξαν τα 10 εκατομμύρια σε 90 μόλις λεπτά. Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας ήταν αναμενόμενο την ημέρα των εκλογών να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Πάντως και οι χρήστες του Facebook έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις αμερικανικές εκλογές. Σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα την ημέρα των εκλογών 22% των αμερικανών ανακοίνωσαν τις τελευταίες ημέρες πριν από την ψηφοφορία στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ότι είχαν την πρόθεση να ψηφίσουν.
Ο ίδιος ο νεοεκλεγείς πρόεδρος άλλωστε είχε κάνει την ημέρα των εκλογών αρκετές αναρτήσεις-παρεμβάσεις μέσω Twitter.